9 Ekim 2008 Perşembe

Yavru Susurluk

Susurluk Davası hükümlüsü 17 sanığın ‘Suç işlemek için örgüt kurdukları ve örgüte üye oldukları’ iddiasıyla yargılandıkları davada 1,5 ile 45,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

SUSURLUK Davası hükümlülerinden, eski polis memurları Ziya Bandırmalıoğlu ile Ayhan Akça’nın da aralarında bulunduğu 17 sanığın, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve örgüte üye oldukları’’ iddiasıyla yargılandıkları davada 1,5 ile 45,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi. 14. Ağır Ceza’daki duruşmaya, tutuklu sanıklar Bandırmalıoğlu, Aykut Kutlubay, Hızır Pehlivan ve Ali Şahin Ceyhan katılırken diğer sanıklar gelmedi.

YELTİK KAÇIRILIP DARP EDİLDİ

BANDIRMALIOĞLU’NUN
‘Susurluk Davası’’nda, ‘Örgüt üyesi olmak’’tan yargılandığı ve polislikten ihraç edildiği belirtilen mütalaada, yine polislikten ihraç edilen Ekrem Yeltik’in ise ‘Yüksekova Çetesi’’ kapsamında kaçakçılıktan tutuklandığı ve cezaevinde Bandırmalıoğlu ile tanıştığı bildirildi. Mütalaada, tahliye sonrası Bandırmalıoğlu’nun 12 bin 500 YTL’lik çeki Yeltik’e gönderdiği, Yeltik’in de çeki başkasına verdiği anlatıldı. Bandırmalıoğlu’nun elebaşılığında bir araya gelen sanıkların Yeltik’i 2007’de kaçırıp Tuzla’da bir evde darp ettikleri vurgulandı. Mütalaada, sanıklardan Bandırmalıoğlu’nun, ‘Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘Gasp’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçlarından 19 yıldan 45,5 yıla kadar hapsi istendi.

AKÇAN’A 1,5-4,5 YIL ARASI HAPİS

DİĞER
sanıklar Mahmut İbrahimiye, Ali S. Ceyhan, Aykut Kutlubay, Hızır Pehlivan, Rıza Korkmaz, Faruk Şenal, Avni Topbaş, Levent Ceylan ve Musa Uçan’ın, 2,5 yıldan 44 yıla kadar hapis istenirken, Ayhan Akça ve 7 sanığın da 1,5 ile 4,5’ar yıl arasında hapisleri öngörüldü. Mahkeme duruşmayı erteledi. Öte yandan Sakarya Akyazı TEM Otoyolu’nda, içinde bir el bombası, bixi, kalaşnikof ve uçaksavar silahlarına ait mermiler olan poşet bulundu.

Kaynak: http://www.stargazete.com/guncel/-susurluk-un-yavrusu-134617.htm



Hiç yorum yok: