11 Ocak 2009 Pazar

Dur ihtarı

Ambulansı polis çevirdi, kalp krizi geçiren kadın öldü

EDİRNE'de sabah saatlerinde marketten ekmek alan ve evine dönerken yolda kalp krizi geçirerek yere yığılan 74 yaşındaki Nermin Geniş'e müdahale etmek için olay yerine siren çalarak giden 112 Acil Servis'e ait ambulans polis ekipleri tarafından kural ihlali yaptığı gerekçesiyle durduruldu. Acil vakaya gittiğini söyleyen sağlık personeline inanmayan polis ekipleri sürücünün ve ambulansın evraklarını kontrol etmek isteyince, yaşlı kadın yaşamını yitirdi.

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında Eski İstanbul Caddesi Tekke Bayırı sokak üzerinde meydana geldi. Evde eşi İlhan Geniş'in uyuduğu sırada cadde üzerindeki marketten ekmek alan Nermin Geniş, evine dömek istediği sırada çıktığı yokuşta kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Bunun üzerine çevredeki vatandaşlar hemen 155 polis imdat hattını arayarak yardım istedi. Bunun üzerine polis haber merkezi telsiz aracılıği ile 112 Acil Servis merkezine ulaştı ve olay yerine ambulans istedi.

AMBULANSI POLİS DURDURDU

İhbarın hemen ardından içinde şoför, doktor ve sağlık memurunun bulunduğu 22 EA 613 plakalı ambulans siren çalarak Sarıcapaşa Mahallesi'ne bağlı Çukur Çeşme Sokak üzerindeki merkezlerinden olay yerine hareket etti. Ancak bu sırada Talatpaşa caddesi üzerinde görevli bir trafik ekibi ambulansı durdurdu ve sürücüsünün aşağıya inmesini istedi. Polis ekibine acil vakaya gittiklerini söyleyen sağlık ekiplerine inanmayan trafik polisi ise iddiaya göre, "Her zaman siren çalarak buradan gidiyorsunuz. Vakaya gittiğinize inanmıyorum. Evraklarınızı kontrol edeceğim" dedi. Bu sırada Ambulansın içinde bekleyen doktor ise telsizle 112 Acil Servis merkezine durumu bildirdi ve olay yerine başka bir ambulansın sevk edilmesini istedi.

BAŞKA AMBULANS GÖNDERİLDİ AMA KADIN ÖLDÜ

Bunun üzerine Binevler mevkiinde bulunan başka bir ambulans olay yerine gönderildi. Ancak aradan geçen yaklaşık 20 dakikalık süre içinde Nermin Geniş yaşamını yitirdi. Yaşlı kadının cesedi Edirne Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polisin durdurduğu ambulans ise vakaya gittiği tespit edilince yolan devam etmesine izin verildi. Nermin Geniş, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Buçuktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Vatan Gazetesi

Hiç yorum yok: