7 Haziran 2008 Cumartesi

Her Türk Asker Doğar mı? - 2

Hem Atatürkçü hem asker kaçağı

Başkanlığını eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Yüksek Disiplin Başkan Yardımcısı Öcal'ın 10 yıldır asker kaçağı olarak arandığı ortaya çıktı.

BAŞKANLIĞINI adı darbe iddialarına karışan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği’nde (ADD) asker kaçağı şoku yaşanıyor. ADD Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Öcal’ın 10 yıldır arandığı ortaya çıktı. Cumhuriyet mitingleri organizasyonunda da görev alan ADD Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Öcal, Nevşehir Kozaklı Askerlik Şubesi tarafından aranıyor.
HALEN Kayseri Şeker Fabrikası’nda şef olarak çalışan Bülent Öcal’ın, Kozaklı Askerlik Şubesi’ne adres olarak Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi Kaymakam Kemal Bey Mahallesi’ndeki bir adresi verdiği, ancak bu adreste bulunamadığı tespit edildi. Askerlik şubesi yetkilileri, 1976 doğumlu Öcal’ın arandığını belirterek, ‘Üniversite okuyor olması da değiştirmez. 29 yaşına geldiğinde üniversite okuyor olsa dahi askere alınır. Bizdeki adresinde bulunamıyor’ dedi. ERUYGUR’UN daha önce yazar olarak görev yaptığı Yeni Çizgi Dergisi’nin imtiyaz sahibi olan Murat Doğan da asker kaçağı çıkmıştı. Star’ın sorularını cevaplayan Öcal, 1996’da da Açık Öğretim Fakültesi’ne kayıt yaptırdığını a bitiremediği için 2. sınıftan atıldığını söyledi Öcal, 2005’te yükseköğrenim affı ile AÖF’ye tekrar kayıt yaptırdığını vurgulayan Öcal ‘Askerlik şubesine giderek, durumumu soracağım. Mani durum var ise askere gideceğim’ dedi.

Kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=244264

Hiç yorum yok: