1 Haziran 2008 Pazar

Susurlukçu 7 adamıyla işkenceden tutuklandı

Susurluk Skandalı hükümlüsü eski Özel Harekátçı Ziya Bandırmalıoğlu, 10 bin YTL borcunu ödemeyen, uyuşturucu kaçakçılığından sabıkalı eski Özel Harekátçı arkadaşı Ekrem Yeltik’e Tuzla’da bir çiftlik evinde işkence yaptığı iddiasıyla 7 kişiyle birlikte tutuklandı.

İddiaya göre, Ekrem Yeltik, çok borçlandığını söyleyerek Ziya Bandırmalıoğlu’ndan yardım istedi. Bandırmalıoğlu, 10 bin YTL’lik çek verdi. Alacağını zamanında tahsil edemeyen Bandırmalıoğlu, Yeltik’i uyardı. Ancak Yeltik parası olmadığını söyledi. Bandırmalıoğlu, son kez görüşmek için Yeltik'i Bursa'dan İstanbul'a çağırdı. Yeltik, Taksim'de buluşma yerinde Bandırmalıoğlu ve adamları tarafından kaçırılıp Tuzla’da bir çiftlik evine götürüldü. Burada Yeltik’e 3 gün işkence yapıldı. İşkenceye dayanamayan Yeltik, Cağaloğlu’ndaki bir kitapçı arkadaşından yardım istedi. Yeltik'in arkadaşı çeteye 10 bin YTL’lik kitap verdi. Olayı haber alan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri/_newsimages/3015768.jpgTuzla’daki çiftlik evine operasyon düzenledi. Özel Harekát Timleri’nin de katıldığı operasyonda Yeltik baygın halde kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Çiftlikteki villada bulunan Mahmut İbrahimiyev ile birlikte 8 kişi gözaltına alınırken, Bandırmalıoğlu ve 3 adamı Sarıyer’de yakalandı. Operasyonda 5 tabanca ve 2 av tüfeği ele geçti. Bandırmalıoğlu ile 12 kişi Tuzla Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme Bandırmalıoğlu ile 7 zanlı hakkında tutuklama kararı verirken, 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"Çetele" adı verilen operasyonda gözaltına alınan Azerbaycan vatandaşı Mahmut İbrahimiyev’in Tuzla’daki çiftlik evinin sahibi olduğu ve evi Bandırmalıoğlu ile birlikte kumarhane olarak işlettiği öne sürüldü.

Borç dayağı

10 bin YTL borcu için kaçırılan Yeltik’in Tuzla’daki çiftlik evinde ellerinin ve bacaklarının kabloyla bağlanarak bilardo sopasıyla dövüldüğü belirlendi.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi 12 Mart 2007





Hiç yorum yok: